Σχετικά με μας

dancerΗ σχολή χορού NTL Dance School-Νίκη Τηγανιτάκη ιδρύθηκε το 1989 με διευθύντρια την ίδια. Έχοντας στόχο την πολιτιστική και καλλιτεχνική αναβάθμιση της Λάρισας πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών στους μαθητές της. Η Νίκη Τηγανιτάκη ως μέλος και καθηγήτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (RAD) και της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) έχει τη δυνατότητα οι μαθητές της σχολής της να διδάσκονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα χορού RAD για τον κλασικό χορό και ISTD για τον μοντέρνο χορό. Οι σπουδές των μαθητών της σχολής πιστοποιούνται μέσω των εξετάσεων και της Royal Academy of Dance και της Imperial Society of Teachers of Dancing που διεξάγονται στη χώρα μας υπό την εποπτεία του Βρετανικού Συμβουλίου της Αθήνας. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούν αυτοί οι δυο παγκοσμίου φήμης και κύρους οργανισμοί είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι δίνοντας ταυτόχρονα και επιπλέον μόρια στα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.Η σχολή NTL έχει προσφέρει μεγάλο πολιτιστικό έργο στην πόλη της Λάρισας γενικότερα, προσφέροντας Βραδιές Χορού και παραστάσεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πάνω από 100 μαθητές της ασχολούνται επαγγελματικά ενώ εκατοντάδες παιδιά έχουν μυηθεί και γαλουχηθεί στην ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ.

Από το 2014 η σχολή NTL εισήγαγε και την διδασκαλία του σύγχρονου χορού με εξετάσεις, του επίσης αναγνωρισμένου αγγλικού συστήματος Contemporary Dance Association (CDA). Την ίδια χρονιά η Νίκη Τηγανιτάκη προέκτεινε τις δραστηριότητες της και στην Αθήνα (Μαρούσι) ιδρύοντας τη σχολή χορού ‘Εν Ροή’ ως υποκατάστημα της σχολής NTL.

Επιπλέον, από το 2015 οι μαθητές μας διδάσκονται Flamenco και Ισπανικό Χορό με εξετάσεις στην Ισπανική Ακαδημία Χορού (SDS).
Η σχολή χορού NTL - Νίκη Τηγανιτάκη έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ με βραβεία και υψηλές διακρίσεις. Προσφέρει εθελοντικό έργο όπου και όποτε της ζητηθεί (Ιασώ, Φλόγα, ΣΕΟ Λάρισας, Όμιλος Ζόντα κλπ). Η Νίκη Τηγανιτάκη πιστεύοντας ότι η τέχνη είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο, έχει βάλει τις βάσεις ώστε τα παιδιά που φοιτούν στη σχολή NTL να τυγχάνουν σωστής παιδαγωγικής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης έτσι ώστε να γίνουν σωστοί ώριμοι άνθρωποι και φωτισμένοι καλλιτέχνες με ελεύθερο πνεύμα.